fbpx

BOJIM SE, DA NE BOM ZMOGLA

“Bojim se, da ne bom zmogla. Bojim se, da se bom še bolj izgubila. Bojim se, da me bodo lastni otroci imeli za šibko. Rada bi jim priznala, da ne zmorem. Rada bi jih naučila kako naj se imajo radi. Rada bi jim pokazala, da jih imam rada. A kako naj jih naučim, če sebe ranim vsak dan? Kako naj jim pokažem, da jih imam rada, če sebe ne zmorem niti pogledati v ogledalo.

Daj povej mi, kaj bi ti. Od kje ti moč, da greš naprej? Od kje ti moč, da v slehernem dnevu vidiš nekaj dobrega, da v vsaki osebi najdeš nekaj kar te polni in bogati? “, me s solzami v očeh vpraša.


Draga, tudi sama sem se tekom življenja soočala z lastnimi izzivi. So bili dnevi, ko sem nemočno obstala v dnevu. Ura je tiktakala naprej, kazalci so se premikali, Jaz pa stala. Da bi vedela kam želim, oh pojma nisem imela. Vrtela v lastni senci in nekaj časa nisem vedela kaj bi ter kaj si sploh želim. Razvrednotena. A zdaj, ko pogledam nazaj, se nisem razvrednotila sama? Dovolila, da me vzorci in prepričanja drugih o meni potolčejo, Dovolila, da živim prepričanja drugih, ki so si jih ustvarili zame.

Je prišel dan, ko sem rekla DOVOLJ.

Čas, ko sem se naučila postaviti mejo in katero zdaj učim vas, da jih postavljate. Je prišel čas, ko sem se ponovno naučila izražati čustva in dovolila izražati sebe, svoje mesto, svoje srce, svoje želje in svoj obstoj. Daleč od tega, da je vse popolno, a popolno je zame. Popolno do te mere, da dnevno, ko vstanem, vem zakaj živim, da ko vstanem poskrbim, da bo moj dan v vibraciji, s katero želim napolniti tudi druge, a ob tem ne pozabiti nase. Včasih je za ene vibracija premočna, ker kolektivno še ne premoremo toliko veselja in sijaja ene duše. A spreminja se. Spreminjaš se ti. Rasteš. Ker, če pogledaš nazaj, nisi več to kar si bila. In ko enkrat ozavestiš vse kar ti je okolica dala vedeti, da bodi, bo lažje, ker boš spoznala nekaj pomembnega. Nekaj, kar te vodi do tega, da spoznaš kaj nisi in do tega, da spoznaš kaj pa si želiš biti. Kako želiš delovati in kako želiš živeti.

Zato, ko si prepričana, da otroka ne moreš naučiti, da naj se ima rad. Dovoli mu, da ti sledi z vzgledom.

Poskrbi zase. Daj sebi ljubezen, ker le tako ga boš naučila, da je vredno, da tudi on sledi sebi. Da tudi on izbere sebe.

Lička gor,

Amadea*

Foto: Simon Škafar, Andi Vuk