fbpx

PREPRIČANJA O SEBI IN SVETU

Od vseh stvari, ki nas ovirajo ali nam pomagajo ustvariti življenje, ki si ga želimo, imajo prepričanja morda največji vpliv. Na splošno je tisto, kar verjamemo o sebi in svetu, precej tisto, kar dobimo. Toda naša prepričanja so lahko zastarela ali neresnična in nas omejujejo. Nanašajo se na to, kako smo v otroštvu razmišljali, prišli iz osamljene izkušnje ali pa smo jih vzeli za svoje od nekoga drugega. Ta prepričanja so navadno tako zasidrana v nas, da jih velikokrat sploh ne prepoznamo kot prepričanja, ampak jih vzamemo kot resnico, ki odraža realnost. Večino časa se jih ne zavedamo in pravzaprav niti ne opazimo, kako zelo vplivajo na naše vsakodnevno delovanje. Ta prepričanja nas zadržujejo in nam preprečujejo, da bi živeli polno življenje in izkoristili ves svoj potencial.

Na primer: Če smo prepričani, da smo grdi in imamo o sebi negativno mnenje in tako nezmožni najti primernega partnerja, se lahko nezavedno izogibamo odnosom ali pa jih sabotiramo.

Ko zavržemo omejujoča prepričanja in jih nadomestimo s koristnimi, se nam odprejo nove možnosti. Biti sam ne pomeni biti tog in se nikoli ne vključiti. Kakršnekoli prepričanja imate, če vas omejujejo, jih posodobite.

Prepričanja so del naše podzavesti, ki močno vplivajo na naše življenje.

Prepričajte se o svojih prepričanjih.

Ali so povsem resnične? Ali so koristne za vas ali vas omejujejo?

Priznajte staro prepričanje kot odvečno. Novo prepričanje napišite kot potrditev, ga vizualizirajte in udejanjite v svojih izzivih.

»Če bi Sonce in Luna dvomili, bi takoj ugasnili. »

Lička gor,

Amadea