fbpx

VZPONI IN PADCI

Si se že kdaj srečal z obdobjem v življenju, ko ti ne gre po načrtu, ki si si ga zamislil (več padcev kot vzponov) ali pa si nekje obtičal?

No, ko pride takšno obdobje, dan, mesec, leto… takrat drugim ali sebi pomagam z metodo risanja vijugaste črte (padci in vzponi).

Navodilo: Vzameš list papirja in nekaj markerjev ter s hribčki (vzponi) in dolinami (padci) prikažeš svoje življenje do tega trenutka, ko to bereš.

Ko smo v stresu oz. krizah se nam lahko zazdi, kot da se je tok ustavil in da si z izkušnjami ne moremo pomagati oz. pozabimo prav na tiste izkušnje, s katerimi bi si lahko pomagali. In iz tega vidika mi je ta metoda v pomoč. S to vajo opaziš:

– kako zelo si napredoval,
– kaj vse si se iz različnih preizkušenj naučil ter
– kako si se ob določenem “padcu” pobral in šel naprej.

Namreč življenjski tok neprestano teče iz preteklosti, kjer smo si nabrali veliko izkušenj, v prihodnost. Mar ne? In ko pogledamo nazaj po tej svoji vijugasti črti, vidimo, kako zelo daleč smo že prišli.

Ta metoda temelji na izkušnjah, ki jih imamo vsi ljudje, da se je namreč tok dogajanja že marsikdaj obrnil na bolje, ko smo v prihodnosti zagledali novo življenjsko priložnost, in da je v prihodnosti tudi točka, ko se bomo lahko sedanjim težavam nasmehnili in jih pozabili.

Vsak izmed nas borba svojo zgodbo. Na svoj način. In vsak je unikat. Ne pozabimo tega. 

Lička gor,

Amadea