fbpx

LAJŠANJE GLAVOBOLA

»Amadea, glava me boli!«, pomagaj mi.

Na terapijah Reiki- ja, Barsov ali ko nudim komu psihološko pomoč, se vedno najprej pogovorimo in potem raziskujemo.

Vprašam te:»Kakšen dan si imel? Kaj vse si danes doživel, preživel?«

Za glavobolom se velikokrat skriva onesposabljanje samega sebe. Migrene si ustvarjajo ljudje, ki bi bili radi popolni in zelo pritiskajo nase. Velikokrat se zanjo skriva tudi jeza in perfekcionizem. Iz perfekcionizma torej pritiskamo nase. V glavi se posledično ustvari napetost, le ta velikokrat dodatno še v grlu. Namreč z vsemi temi pritiski, ki si jih ustvarjamo – blokiramo tudi svojo komunikacijo. Saj veste tisti notranji monologi v nas, ki jih kdaj ne upamo povedati na glas. Posledično se glavobolu pridruži še napetost v vratu.

Vprašajte se: »Kaj točno vas jezi?«, »Zakaj ste jezni?«, »Kaj točno vas je prizadelo, razžalostilo?«

Namig 1: poglejte na FB:@lickagor, objavo o ledeni gori (poglavje o jezi).Glavobol je velikokrat tudi posledica motnje delovanja čelne in kronske čakre. Kot vedno hoja pomaga pri ozemljevanju osebe in uravnoteži vse čakre. Kolikokrat je mogoče, se odpravite na sprehod ob sončni svetlobi, saj bosta svetloba in energija pripomogli k uravnavanju in uravnoteženju čelne in kronske čakre. Prav tako pomaga, če si vzamete čas za ustvarjanje ter meditacijo. Pogosta znaka neustreznega pretoka skozi čelno čakro so zmanjšana sposobnost pomnjenja in slabe kognitivne funkcije, prav tako pa se slabšajo odnosi z najbližjimi zaradi pomanjkanja motivacije za njihovo vzdrževanje.

Vprašanja, ki vam ji danes ponujam v pomoč: “Ali živite življenje tako, kot želite? Če ne, zakaj ne?”, “Ali ste v tem trenutku srečni? Če niste, zakaj ne? Kaj bi vas osrečilo?”, “Ali dovolite svojemu umu, da se redno sprošča in sanjari?”

Odgovori na ta vprašanja vas bodo vodila do potrebnih sprememb v vašem življenju. Včasih je potrebno le, da si vprašanje postavimo na glas in da si nanj tudi iskreno odgovorimo.

Namig 2: V videu prikazujem par točk, ki jih priporočam tudi vam in katere izvajam tudi sama. Prvi položaj se mi zdi izjemno pomemben, namreč ne vem če ste že kdaj opazili, ampak ponavadi, ko smo jezni ali nas kaj živcira, stisnemo zobe in ustvari se napetost v predelu ličnic. Odprite svoja usta in tam, ko začutite premikanje čeljusti- tam je točka sprostitve te napetosti in jeze. Vse druge točke lahko držite ali masirate po občutku. Meni pomaga, da si te točke zmasiram. Ponavadi si jih zmasiram ob jutranjem nanašanju kreme na obraz.

Opomba: Točke izvajajte počasi. Sama sem v videu hitela, ker nisem želela, da bi video bil predolg. Vzemite si toliko časa za razvajanje, da bo OK, najprej VAM!

Namig 3: Prav tako mi pomaga, če se vprašam: »KOMU PRIPADA ta glavobol?« Verjemite, 2x, 3x, 4 x si postavite to vprašanje in glavobol bo popustil 

Objem, naj sije, sije. 

#Ličkagor