fbpx

SRČNA ČAKRA

Danes sem začutila, da omenim srček. Moj, tvoj. Ljubezen in rane nas vseh. Sem psihologinja, v prvi vrsti pa človek in moja pot me je vodila do tega, da bo del mojega srčka vedno povezan z alternativo. Z združevanjem strokovnih znanj sem našla svojo pot in sem menja, da je vsaka oseba zgodba zase, ki piše svoja poglavja življenja. Ko pride kdo k meni na osebna svetovanja ali pa ko komu delam Reiki ali Access Bars/Facelift terapije, posamezniku najprej namenim dovolj časa, da se odpre- kolikor le zmore. Tisti, ki ste že bili pri meni to veste. 

Včasih je razburkano morje, včasih tišina. A tudi tišina zdravi. Zdi se mi pomembno, da z osebo navežem pristen stik, ki služi kasnejšemu odnosu tekom svetovanj ali terapij. Ker v novembru še vedno govorimo o čustvih sem se na vašo željo odločila, da napišem tudi kaj o tem. Nekaj vas mi piše, da vas boli glava, drugim razbija srce, eni se zbujate tekom noči, drugi ste jezni. Tudi to je razlog zakaj mesec oktober in november namenjam poglavju: ČUSTVA. Kot se omenila v enem izmed videov je pomembno, da poskrbimo za vsa naša telesa. Vsa naša telesa so prepletena med seboj. In ko je skupek naših teles v neravnovesju, ne moremo pričakovati drugega, da nam telo preko bolezni, slabega počutja sporoča: »Ej naredi nekaj z mano! Nisem ok« Nisi, ker nisi v sebi. Velikokrat me sprašujete glede srčne čakre. Upam si trditi, da jo imamo vsi kdaj blokirano in neuravnovešeno. Povezuje se tudi z grleno čakro, ki je posrednik med čustvi in razumom. Kolektivno smo že kar napredovali kar se tiče izražanja čustev. Ampak še vedno nismo tam, kjer bi si sama želela, da smo. So še krči, ki nas ne spustijo, da bi svoje roke razprli in se odprli. Najprej sebi. Vseeno pa, če se ne zavedamo kako pomembno je, da izražamo naše občutke in čustva, se lahko hitro ujamemo v zanki iz katere se ne zmoremo rešiti. In takrat sledi NOTRANJI bum in postavitev obzidij okrog sebe.

Pri nekaterih neuravnovešeno srčno čakro zaznam, ko se pogovarjamo. Lepo pa je, da tudi sami pri sebi ozavestimo te stvari. Ker so pomembne! Ker mi je težko, ko opazujem, kako si ljudje na cesti izmenjujejo prazne poglede, se bojimo izražati svojo resnico, sebe in posledično svoje misli, čustva in občutke. Mi pa velikokrat zapremo ta del sebe in pustimo, da v nas gnije. Žal nas o teh stvareh ne učijo v šolah. Vsaj tako življenjsko ne. Posledično vsak komunicira na način, ki mu je bil privzgojen ali pa ga je priučila okolica, da lahko le tako preživi. In to širimo v svoje odnose.

»Prepozno je zame!«, pravijo številni. »A VEŠ, DA NI!« Pravim jaz.

Če želimo zares napredovati moramo najprej ozavestiti potlačena čustva in se istočasno učiti izražanja le teh. Vse se začne pri ljubezni, ki je največja moč človeka in srčna čakra je tista, skozi katero gre vse dogajanje s tega področja. Predstavlja ravnovesje in združuje tako naš notranji kot zunanji svet ter uravnava naše misli in dejanja z ljubeznijo. Pomanjkanje energije v srčni čakri vpliva na naše pomanjkanje ljubezni, ne le do sebe, temveč do življenja na splošno. Sami sebi govorimo, da ne potrebujemo drugih in se ne želimo povezovati, da ne želimo ljubiti zaradi bolečine, ki smo jo čutili. Sama sem mnenja, da ravno takrat potrebujemo največ ljubezni in podporo, da predelamo naše rane. Kadar je srčna čakra neuravnovešena, se pojavijo čustva in občutki kot so: žalost, jeza, bes, nestrpnost, strah, nezmožnost ljubiti in odpuščati- tako sebi kot drugim, sovraštvo, maščevalnost, ljubosumje, čustvena otopelost, strahovi pred čustvenimi ranami, nezaupanje itd. Ob vsem tem pa se pojavi tudi bolezen v fizični obliki, ker enostavno smo predolgo potlačevali naša čustva.

In ja meni tudi vedno ne uspe. To je življenjski proces. In vsak borba svojo zgodbo. Si pa lahko vsak izmed nas, vsak dan pošlje delček ljubezni. In ko se naučimo pošiljati ljubezen, takrat smo zmožni sprejeti vse ljudi v vseh aspektih njihove osebnosti. Posledično s tem ustvarjamo povezanost med ljudmi, zasijemo v očeh drugega in on v naših.

“Ključ je v brezpogojni ljubezni do sebe in šele ko živimo ljubezen, smo resnično odprti za sočutje in odpuščanje. “

Dela ljubezen čudeže? Seveda. Poglej se v ogledalo. Saj že veš, da si. Ljubljen/-a, TI! 

Lička gor,

Amadea*