fbpx

Usui Reiki

Utemeljitelj Reikija je Mikao Usui. Mikao je starodavno metodo poimenoval Mikao jo je poimenoval REIKI, ki v prevodu pomeni REI (univerzalna, neomejena) in KI (energija). Usui Reiki je tehnika s polaganjem rok in dotikom (s simboli). Polaganje rok na človeško ali živalsko telo, ki naj bi prineslo olajšanje in blažilo bolečino, je staro kakor nagon. Kadar ljudi kaj boli, je prvo kaj storijo, da si položijo dlan na boleče mesto. Kadar otrok pade in si razbije koleno, prosi mater, naj mu položi dlan na rano in jo poljubi, da bi ga manj bolelo. Pa tudi mati nagonsko položi dlan na otrokovo čelo, kadar ga kuha vročina. Človeški dotik izžareva toploto in prinaša spokojnost in zdravje. Izraža pa tudi skrb in ljubezen.

Živo telo, bodisi človeško ali živalsko, izžareva toploto in energijo. Ta energija ni nič drugega kot življenjska sila. Pri energiji življenjske sile, ki ji pravimo reiki, ima človek, ki je uglašen za reikista, vse telesne energetske kanale odprte in očiščene.

Deluje na principu prevajanja univerzalne življenjske energije. Za energijo je značilno, da kroži, da je v času in prostoru, ne more se uničiti, lahko pa pretvarja obliko. Telo je zdravo, ko se energija pretaka, kroži. Energijski pretok blokirajo stres, način življenja, okolje, misli, prepričanja, navade…Bolezen se pojavi zaradi energijskih zastojev (na višjih telesih) in blokad. Lastnost Reikija  torej je, da kot energija vedno išče optimalno ravnovesje  in pri tem s telesa čisti vsega, kar mu škoduje (potlačenih čustev, energetskih blokad, toksinov itd.).

Energija reikija zdravi celega človeka. Pri zdravljenju glavobola, denimo, reiki lahko ozdravi tudi druge organe in ravni. Dlani reikista počivajo sicer na mestu bolečine, vendar utegnejo imeti glavoboli izvir v prebavilih. Če glavobole povzročajo prebavne motnje, gre energija v prebavila, ne samo k bolečini v glavi. To dvoje oboje spada na fizično raven. Če pa imajo glavoboli čustvene vzroke, stres denimo, reiki zdravi tudi na tej ravni. Podobno je tudi, kadar je izvir na umski ali duhovni ravni. Če ima oseba, ki je deležna zdravljenja, še kake druge bolezni, alergije na primer, bo pokazal reiki svoje učinke tudi tu, pa najsi je klient te težave omenil ali ne.

Reiki torej zdravi vsa štiri telesa. Če za glavobol vzamemo aspirin, nemara ublažimo bolečino, ne ozdravimo pa vzroka glavobola. Reiki se ne ukvarja zgolj z očitno bolečino, temveč tudi z njenim vzrokom. Izvir vsakršne fizične bolezni najbrž ni samo fizičen, in če hočemo ozdraviti telesne bolečine, moramo ozdraviti tudi netelesne vzroke.

Reiki nam daje možnost, da počistimo v sebi negativne miselne vzorce, čustvene travme, odpravimo energetske blokade/neravnovesja, napolnimo svoje prazne »akumulatorje«, predvsem pa nam pomaga pri duhovni rasti. Z njim lahko tudi opravljamo energetska čiščenja prostorov, kristalov, predmetov, hrane in pijače, ter zaščito. Uporabljamo ga tudi kot pomoč pri razstrupljanju organizma, odpravljanju bolečin, zasvojenosti, odpravljanju vzrokov bolezni in še in še … Seveda pa je samo od nas odvisno, kaj si v resnici želimo.

Kako se Reiki občuti?

Vsak človek je zase svet. Večina pa nas Reiki občuti kot toploto v dlaneh, občutke mravljinčenja ali rahlo zbadanje. Ne glede na občutke so učinki skoraj vedno prisotni – ublaži se ali preneha bolečina, sprostijo se stres, čustvena bolečina in napetost, imamo več energije in volje in podobno.

Stopnje Usui Reiki?

Usui reiki je razdeljen na tri oziroma štiri stopnje, na tak način se naša telesa lahko bolj postopno in počasi čistijo, saj se intenziteta energije skozi stopnje viša. Pomembno je, da najdete učitelja, terapevta, ki vam ustreza, saj ima vsak od nas svojo osebnost, svoje izkušnje, svoj način poučevanja in v skladu s tem dajemo različne poudarke, četudi gre za isto tehniko.

Pri Reiki terapijah se s prevajanjem energije ponovno vzpostavi proces samozdravljenja.

Naj omenim, da reiki terapije kot mojstrica in učiteljica, lahko dodatno izvajam tudi na daljavo.

*Reikija NE izvajamhujšim srčnim bolnikom, saj bi bil lahko naval dodatne energije preobremenjujoč za srce, pa tudi hujšim duševnim bolnikom NE, ker bi jim večja energijska odprtost lahko poslabšala stanje.