fbpx

POMANJKANJE LJUBEZNI JE JEDRO VSAKE TEŽAVE, KI JO IMAMO

Vsaka negativna stvar izhaja iz sebičnosti. Zamera je posledica sebičnosti oziroma pomanjkanja ljubezni. Težave nastopijo, ker nas je večina tako obsedenih s seboj oziroma smo tako priklenjeni na uničujoče spomine, da pogosto ne vidimo priložnosti, kako bi drugim ljudem izkazali ljubezen.

Zamerim!

Komu?

Koga zares boli?

Danes sem začutila, da pa moram nekaj napisati o tem. Največkrat zaradi česar prihajate k meni, je ravno to. Pomanjkanje ljubezni. Morebiti drugih do vas. V prvi vrsti pa vas do samega sebe. Pa se sprašujemo zakaj nas ne sprejmejo, zakaj nas uničujejo, zakaj nas ne podpirajo, zakaj ob njih nismo svobodni, zakaj se vrtimo v začaranem krogu,… Se obsojamo za svoje napake izpred nešteto let, pogledamo mimo – ko se pogledamo v ogledalo. Da bi si povedali par stvari lepih o sebi? Ma daj no, kaj si bodo pa drugi mislili o meni, če bom sam sebe (po)hvalil/-a?

Še preden k nekomu pridemo na obisk, se že vnaprej opravičujemo za svoj izgled, morebitno ne zlikano obleko, mastne lase, stara oblačila… Še preden drugi pridejo k nam, se opravičujejo za nered, ki ga imajo v stanovanju, za pozen odziv, ker niso takoj v isti sekundi dvignili telefona, ko jih je nekdo klical. Pa se opravičujemo za nešteto stvari drugim. Kar ne pravim, da je narobe, če res začutimo in če res ni le opravičevanje, ker se drugega bojimo kako bo odreagiral. Ponavljam. Bojimo.

Vas pa tu vprašam, kdaj se ste nazadnje opravičili sebi? Da si vsak dan grdo govorite, da vsak dan svoje telo obtožujete, ker ni takšno kot bi si želeli, da je. Kako pa naj bo drugačno, če svoje telo vztrajno zavračate ravno vi sami? Vaše telo je vaš dom. To sem že omenila. In dom ne funkcionira, nikoli ne bo, če zanj ne boste poskrbeli. Hiša, stanovanje itd. čez leta potrebuje obnovo, potrebuje nekoga, da poskrbi, neguje. Isto vaše telo. In dokler boste vztrajno in vztrajno zavračali sebe, bo vaše telo reklo NE. Ne more se pozdraviti, se osvoboditi, če se vztrajno držimo nečesa, kar ni zdravo za nas. Bodisi je to hrana ali odnosi.

Se kdaj za trenutek umirite in vprašate:

  • Zakaj se ne počutim dobro ob tej hrani?
  • Zakaj se ne počutim dobro ob tej osebi?
  • Zakaj se ne počutim dobro v tej situaciji, v teh okoliščinah?


Marsikaj ne moremo spremeniti. Lahko pa spremenimo naš odnos do samega sebe. Ker ni hujšega sovražnika, kot znamo včasih kdaj biti sovražnik samemu sebi. <3


#Ličkagor