O meni

Sem Amadea Gomboc, psihologinja ter specializantka sistemske psihoterapije. Velik del svojega dneva posvetim lastnemu napredku, prostovoljstvu ter otrokom, ki me resnično bogatijo na vseh področjih. Dolgo časa sem iskala svoje poslanstvo v tem življenju in končno dojela, da me življenje vodi po poteh, ko skušam ohranjati povezanost med ljudmi, iskati rešitve, se boriti za ljudi, ki sami tega ne zmorejo ter jim dati vedeti, da zares nikoli niso sami. Če sprejmemo najprej sami sebe, verjamem da vse slabo ugasne in pride v ospredje naše pozitivno. Če le verjamemo, če se le potrudimo. Zase.

Prepričana sem, da je empatija do sočloveka in ljubezen do samega sebe ključna za notranje bogastvo.  Želim, da bi ljudje spoznali pravi pomen ljubezni, da bi vsi skupaj dojeli, da je potrebno le malo, da nekoga razveselimo in mu pomagamo. Verjamem v spremembe ljudi in v njihovo v moč, da naredijo svet lepši. Verjamem v posameznika, ki se bori zase ter svoje življenje.

Ko so prijateljice imele slab dan, sem jim vedno povedala: “Lička gor!“, kasneje je to postala že stalnica in tako smo to frazo na koncu uporabljale že vse. Pozitivni stavek, ki ga povem vedno, ko imam sama slab dan ali ko je morebiti kdo v težavah. So bili trenutki, ko sem hotela obupati sama nad seboj, a takrat so se odprla vrata in med njimi ljudje, ki so mi pokazali pravo pot. Ker vedno so in ker sem ji za to neizmerno hvaležna. S tem namenom, da ne pozabimo na pomembne teme, ki so resnično prisotne v življenju slehernega, je nastal tudi ta blog.

Bodi ponosen nase, v svoj trud ter v to kar si dal/a skozi. Ker ti to zmoreš!

Držim se vodila: “Tisti, ki v življenje drugih prinašajo radost, prinašajo radost tudi v svoje življenje. “


Obišči tudi Facebook stran Lička gor in bodi obveščen o novih objavah.